PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI: OŠ S.S. KRANJČEVIĆA USKORO U CIJELOSTI OBNOVLJENA

PROJEKT ENERGETSKE UČINKOVITOSTI: OŠ S.S. KRANJČEVIĆA USKORO U CIJELOSTI OBNOVLJENA

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je posjetio Osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru koju Vlada obnavlja u sklopu Projekta energetske učinkovitosti.

„Realiziranje Projekta energetske učinkovitosti samo je jedna od aktivnosti Vlade kako bi se unaprijedio sustav obrazovanja. Do sada smo obnovili sedam javnih objekata, a uz školu koju danas obilazimo - za čiju obnovu će biti izdvojeno oko 1.200.000 KM u tijeku je „utopljavanje“  još tri: OŠ Kardinala Stepinca u Neumu, Srednje škole u Jablanici i OŠ u Drežnici. Pripravljaju se potrebna dokumenta za obnovu još sedam školskih objekata na kojima će radovi započeti po okončanju toga postupka. Također, Vlada proračunskim sredstvima sufinancira izgradnju i obnovu 12 školskih objekata i športskih dvorana u HNŽ“, kazao je predsjednik Herceg.

Dodao je i to kako je konačan cilj obnova svih javnih objekata u HNŽ, kako u obrazovanju i zdravstvu, tako i u pravosuđu i unutarnjim poslovima podsjetivši kako je Projekt energetske učinkovitosti najbitniji projekt na kojem Vlada uspješno radi od početka mandata.

„Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u održivu budućnost naše županije“, zaključio je predsjednik Herceg.

Uz predsjednika Hercega, radove na školskom objektu obišao je i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa koji je kazao kako obnova školskih objekata poboljšava uvjete boravka djece i prosvjetnih djelatnika, doprinosi uštedama u troškovima za energiju, te štiti okoliš.

Darija Stojčić, ravnateljica Škole zahvalila je predsjedniku Hercegu i Vladi Hercegovačko-neretvanske županije koja je prepoznala potrebe Škole koju pohađa oko 500 učenika. Podsjetila je, također, na to kako je Vlada i protekle godine izdvojila 90.000 KM za poboljšanje uvjeta rada u školi.

„Uistinu smo prezadovoljni što je upravo naša Škola izabrana da bude dio Projekta energetske učinkovitosti. Škola je izgrađena 1980. godine i nikada nisu izvedeni radovi ove vrste te je u dosta lošem stanju. Od srca, osobno i u ime djelatnika i učenika, zahvaljujem predsjedniku Hercegu i Vladi na tomu što ćemo uskoro imati školsku zgradu na koju možemo biti ponosni“, kazala je ravnateljica Stojčić.

Predsjednik Herceg i ministar Hadžović održali su i kraći sastanak s djelatnicima Škole na kojem je, uz obnovu školske zgrade, razgovarano i o ostalim aktualnim temama iz područja osnovnoga obrazovanja.