PREDSJEDNIK HERCEG NA SVEČANOJ SJEDNICI U POVODU DANA OPĆINE ČAPLJINA

PREDSJEDNIK HERCEG NA SVEČANOJ SJEDNICI U POVODU DANA OPĆINE ČAPLJINA

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije sudjelovao je danas u programu svečanoga obilježavanja Dana općine Čapljina.

Čestitajući u osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Dan općine građanima Čapljine, a katoličkim vjernicima i blagdan sv. Franje, predsjednik Herceg, u obraćanju nazočnima, na poseban način osvrnuo se na činjenicu kako je Čapljina po mnogim parametrima jedno od bitnijih središta, ne samo naše županije, nego i šire.

„Čapljina je općina koja svoj razvitak temelji na bogatoj povijesti, prirodnoj i kulturološkoj baštini, a posebno na iznimno radišnim ljudima koji ne kukaju, nego tu baštinu žele očuvati, te staviti u funkciju razvitka cijele općine za dobrobit djece i unuka. Te vrijednosti ćemo zasigurno i mi znati promicati, zagovarati i primjenjivati u radu naše Vlade“, kazao je predsjednik Herceg.  

Govoreći o aktualnom stanju istaknuo je kako financijska i politička situacija nisu dobre.

„Ona od svih nas, na svim razinama, bez ikakvih demagoških floskula, zahtjeva uistinu predani rad i odgovornost prema onima koji su nas birali, odgovornost prema javnom dobru, odgovornost prema svemu onomu što je dio našega razvitka. Međugeneracijska  solidarnost, održivi razvitak i socijalna osjetljivost, briga za one koji su potrebiti, skrb za djecu, stvaranje uvjeta za jedan održivi razvitak definitivno trebaju biti vizija naših općina i Županije u cjelini“, istaknuo je predsjednik Herceg.

 „Vlada HNŽ će sigurno pokazati razumijevanje prema jedinicama lokalne samouprave i u njoj ćete imati sigurnog i pouzdanog partnera, naravno, u okviru naših mogućnosti i mjerodavnosti“, zaključio je predsjednik Herceg.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća bili su nazočni i ministri u Vladi HNŽ: Donko Jović,  Oliver Soldo, Slađan Bevanda i Stjepan Krasić.