STOLAC: 23. SJEDNICA VLADE HNŽ

STOLAC: 23. SJEDNICA VLADE HNŽ

Mostar, 28. lipnja 2012. godine; Vlada Hercegovačko-neretvanske županije boravila je danas u radnom posjetu općini Stolac, gdje je i održala svoju 23. sjednicu.
Prije početka sjednice, članovi Vlade, zajedno s načelnikom općine Stolac Stjepanom Boškovićem i njegovim suradnicima, obišli su ustanovu „Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba“ Stolac, te se, na licu mjesta i kroz razgovor s v. d. ravnateljem Nikicom Markićem i v.d. predsjednikom Upravnog odbora Mehmedom Dizdarom, upoznali s problemima vezanima za početak rada  ove Ustanove.
Na sjednici koja je održana u zgradi općine Stolac, nakon obilaska ustanove, Vlada je upoznata sa svim aktivnostima koje Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, u suradnji s općinom Stolac, poduzima kako bi se Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba čim prije u potpunosti stavio u funkciju.
Ministar Mladen Bošković kazao je kako su učinjene značajne aktivnosti i stvorene pretpostavke, da se svi prijepori i nesuglasice koje su, očigledno, postojale između Županije  i općine Stolac otklone, te da je, kroz zajedničke napore Vlade, Ministarstva i Općine, realno očekivati da ova Ustanova do kraja godine ili, najkasnije u prvoj polovici naredne, započne s radom u punom kapacitetu.
Predsjednik Vlade Denis Lasić pozdravio je do sada učinjene napore, te kazao kako ne smije biti niti jedan razlog koji bi mogao dodatno usporiti stavljanje u funkciju ove Ustanove, jer je početak njenog rada od velike važnosti, ne samo za Stolac, nego i za cijelu Županiju, ali i šire.
U nastavku sjednice, Vlada je razmotrila nekoliko točaka vezanih za rad Ministarstva financija, te usvojila odluke o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća i visine naknade za topli obrok svim korisnicima Proračuna HNŽ za mjesec srpanj 2012. godine, odluku o isplati naknade za korištenje godišnjeg odmora, kao i još nekoliko odluka koje su potrebne kako bi se aktivnosti Ministarstva financija uskladile sa Zakonom o izvršenju Proračuna.
Vlada je, također, donijela Odluku o utvrđivanju kriterija za imenovanje u upravna vijeća zdravstvenih ustanova u vlasništvu HNŽ.
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i Odluku o imenovanju Jerke Pavličevića za privremenog ravnatelja Fonda za okoliš, te
Odluku o imenovanju privremenog Upravnog odbora ovoga Fonda.
Također, Vlada je donijela Rješenje o izmjeni  Rješenja o imenovanju koordinatora za deminiranje, kojim se Eugen Ćubela imenuje za koordinatora za deminiranje na području HNŽ. Iz oblasti Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo,  Vlada je razmotrila i Izvješće o radu Županijskog povjerenstva za procjenu šteta koje nastanu na materijalnim dobrima izazvanim djelovanjem prirodnih i drugih nesreća za 2011. godinu.
Na današnjoj sjednici, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju predsjednika i članova privremenog upravnog odbora J.U. Veterinarski zavod HNŽ.
Na kraju sjednice, predsjednik Lasić još jedanput je naglasio kako 4. srpnja 2012. godine u zgradi Vlade, Odjel za odnose s javnošću i Odjel za transfuziologiju SKB Mostar, organizira dobrovoljno darivanje krvi, te je pozvao sve rukovoditelje tijela uprave da se, zajedno sa svojim suradnicima i djelatnicima, u što većem broju odazovu ovoj humanitarnoj akciji.