PREDSJEDNIK LASIĆ SA SURADNICIMA U POSJETU ČITLUKU

PREDSJEDNIK LASIĆ SA SURADNICIMA U POSJETU ČITLUKU

Predsjednik Vlade Denis Lasić, ministar prometa i veza Ilija Cvitanović, ministar unutarnjih poslova Mario Šulenta i ravnatelj policije Amir Begić boravili su danas u radnom posjetu općini Čitluk.
Na sastanku koji je održan u zgradi Općine, izaslanstvo Vlade s načelnikom Ivom Inom Jerkićem, predsjednikom Općinskog vijeća Marinom Radišićem i predsjednikom Mjesne zajednice Međugorje Draganom Vasiljem razgovaralo je o sigurnosti građana i njihove imovine, bespravnoj gradnji te o  prometnoj infrastrukturi u općini Čitluk.
„Ovdje danas vrlo jasno želim kazati kako su neke pojave u našoj Općini, osobito u Međugorju, dostigle takvu razinu da je nužno potrebno sve resurse, kako općinske, tako i županijske uključiti kako bismo odgovorili na ove izazove“ kazao je načelnik Jerkić, te dodao „od Vas očekujem punu potporu da naša nastojanja s ciljem poboljšanja sigurnosti  građana i njihove imovine, te zaustavljanja bespravne gradnje ali i drugih negativnih pojava odlučno realiziramo“.
Svjesni smo određenih problema koje imamo kada je u pitanju materijalno – tehnička opremljenost, ali i kadrovska popunjenost Policijske uprave Čitluk, što se nažalost reflektira na kvalitetu obavljanja poslova iz naše mjerodavnosti u ovoj Općini, kazali su ministar unutarnjih poslova Šulenta i ravnatelj policije Begić.
Također, upoznati smo s poteškoćama koje načelnik i općinske službe imaju u radu, osobito tamo gdje je potrebna asistencija policije, te smo na tragu poboljšanja rada i učinkovitosti policijskih snaga već pripremili vrlo konkretne poteze koji će, uvjereni smo, dati konkretne rezultate.
Zbog vrlo gustog prometa na području Čitluka i Međugorja, prometna infrastruktura je jako bitna i zato od ministra prometa i veza očekujemo da nam u okviru svojih ovlasti pomogne da dijelom ovo pitanje riješimo – kazali su čelni ljudi općine Čitluk.
„Već sam u više navrata isticao kako je jedan od prioriteta ministarstva kojem sam na čelu prometnica Mostar - Čitluk -Međugorje, ali i prometna infrastruktura u samom Međugorju“, kazao je Cvitanović.
„S načelnikom sam već  razgovarao o ovoj problematici i ja ne vidim niti jedan razlog da zajedničkim naporima planirane projekte ne riješimo.
Istina, zbog podijeljenih mjerodavnosti, kad su u pitanju određena odobrenja i rješenja, bitno je da svatko uradi svoj dio posla i tada neće biti nikakvih prepreka u realiziranju naših zacrtanih ciljeva.“ zaključio je Cvitanović.
Izaslanstvo je nakon sastanka u zgradi Općine posjetilo Mjesnu zajednici i župu Čerin gdje su s mještanima i njihovim župnikom fra Dariom Dodigom razgovarali o mogućnostima da se jednoj od najvećih mjesnih zajednica u općini Čitluk (Čerin) pomogne u rješavanju određenih infrastrukturnih projekata.
Govoreći o današnjem posjetu, predsjednik Vlade Lasić je kazao: „Današnji posjet mojih suradnika i mene općini Čitluk kao i razgovori koje smo imali s načelnikom Jerkićem i predsjednikom vijeća Radišićem u najskorije vrijeme rezultirat će vrlo konkretnim potezima.
Mi smo se danas dotaknuli brojnih tema, od sigurnosti, bespravne gradnje do prometne infrastrukture i drugih, za općinu Čitluk, značajnih tema te se složili kako svatko od nas mora učiniti konkretne poteze kako bi smo odgovorili zadaćama koje stoje pred nama.
Odlučnost koju sam danas vidio kod načelnika i njegovih suradnika kao i spremnost članova Vlade daje mi za pravo vjerovati kako ćemo uspješno odgovoriti na sve izazove koji stoje pred nama“,  zaključio je na kraju posjeta općini Čitluk Denis Lasić.