PREDSJEDNIK LASIĆ S PREDSTAVNICIMA BRANITELJSKE POPULACIJE

PREDSJEDNIK LASIĆ S PREDSTAVNICIMA BRANITELJSKE POPULACIJE

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić primio je danas u svom uredu predstavnike braniteljskih udruga iz HNŽ: HVIDR-e, Udruge nositelja ratnih odličja, Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO, Saveza ratnih vojnih invalida, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruženja građana dobitnika zlatnog ljiljana, te JOB-a.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj problematici vezanoj za rad udruga i braniteljsku populaciju općenito. U tom smislu, tema razgovora bile su i nedavno usvojene Izmjene i dopune Proračuna HNŽ za 2012. godinu, gdje su predstavnici udruga zahvalili predsjedniku Lasiću i Vladi na naporima koje su uložili kako bi ova populacija, u najmanjoj mogućoj mjeri, osjetila umanjenja koja su se dogodila Rebalansom.Također, sudionici sastanka složili su se kako je potrebno i dalje raditi na tome da se teret krize i umanjenja uPproračunu ravnomjerno rasporedi na sve korisnike Proračuna.

„Vlada i ja osobno, kao njezin predsjednik, prigodom donošenja Rebalansa Proračuna vodili smo račun da braniteljska populacija u većoj mjeri ne osjeti umanjenja. Također učinit ćemo sve da se, kod donošenja Proračuna za sljedeću godinu, koliko nam god to mogućnosti budu dozvoljavale, uvaže potrebe i prava braniteljske populacije“, kazao je tom prigodom predsjednik Lasić.

Na kraju sastanka, predstavnici braniteljskih udruga zahvalili su predsjedniku Lasiću na prijemu i svemu što Vlada, i on osobno, čine za pripadnike braniteljske populacije i udruge koje ih okupljaju. Također, s ciljem još snažnije međusobne suradnje, dogovoreno je održavanje češćih zajedničkih susreta na kojima će se razgovarati o budućim aktivnostima.