PREDSJEDNIK LASIĆ S POLITIČKIM SAVJETNIKOM EU KIENDLOM

PREDSJEDNIK LASIĆ S POLITIČKIM SAVJETNIKOM EU KIENDLOM

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić primio je danas u svom uredu političkog savjetnika Izaslanstva Europske unije u BiH za područje Mostara Andreja Kiendla.

Budući da se radi o novoutemeljenom uredu Izaslanstva EU u Mostaru, predsjednik Lasić, na početku razgovora, čestitao je političkom savjetniku Kiendlu na novoj dužnosti, te Uredu i njemu osobno poželio puno uspjeha u budućem radu.

Politički savjetnik Kiendl zahvalio je predsjedniku Lasiću na čestitkama i dobrim željama, te istaknuo kako otvaranjem Ureda u Mostaru izaslanstvo EU u BiH želi još više unaprijediti dosadašnju suradnju s tijelima vlasti na ovom području, te, kroz usuglašavanje i zajedničke dogovore, iznaći najbolje načine za implementaciju potrebnih projekta, posebno kada je riječ o IPA projektima.

Predsjednik Lasić ukratko je predstavio rad Vlade od utemeljenja do danas, ističući kako Vlada nastavlja aktivnosti na stvaranju zakonskog ambijenta za domaća i strana ulaganja, kako bi se iskoristili resursi koje HNŽ ima, te ojačala prihodovna strana Proračuna.

Kada su u pitanju aktualne političke teme u BiH, razgovaralo se o tome kako i u kojoj mjeri se politička previranja na razini države i  Federacije odražavaju na funkcioniranje Vlade i Županije, te o skorim lokalnim izborima, posebno kada je riječ o gradu Mostaru.