POTPISAN ANEKS UGOVORA ZA IZRADU VJETROAGREGATA U VRIJEDNOSTI 125 MILIJUNA KM

POTPISAN ANEKS UGOVORA ZA IZRADU VJETROAGREGATA U VRIJEDNOSTI 125 MILIJUNA KM

 

Ministar gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić danas je s generalnim direktorom J.P. Elektroprivreda BIH d.d. Sarajevo Elvedinom Grabovicom potpisao Aneks Ugovora o koncesijama za korištenje građevinskog zemljišta za izgradnju i rad vjetroagregata u svrhu proizvodnje električne energije. 

Ukupna vrijednost realiziranja Projekta Vjetropark „Podveležje“ iznosi 125 milijuna KM, a bit će postavljeno šesnaest agregata na lokalitetu Podveležje Mostar, instalirane snage od 32 do 48 MW s mogućom proizvodnjom od 75 do 100 GW/h .

„Ova Vlada i Ministarstvo gospodarstva HNŽ, potpisivanjem Aneksa Ugovora o koncesiji za Vjetropark „Podveležje“  s J.P Elektroprivreda BIH, dokazali su još jednom da gospodarstvo unutar naše Županije mogu unaprijediti“, rekao je ministar gospodarstva Amer Zagorčić, te istaknuo da je ovaj projekt od velikog značenja kako za lokalnu zajednicu tako i za Hercegovačko-neretvansku županiju“.

„ Vjetropark „Podveležje“ je jedini projekt koji je spreman zaživjeti već sutra“, kazao je generalni direktor J.P. Elektroprivrede BIH, Elvedin Grabovica, te  dodao da ovaj projekt donosi otvaranje desetina novih radnih mjesta, angažman lokalne radne snage i operative.

„Krajnji rok za završetak Faze I. Projekta Vjetropark „Podveležje“ je 31. prosinca 2012. godine, a krajnji rok za završetak Faze II. je 31. prosinca 2014. godine“, zaključio je direktor Grabovica.