ODRŽANA AKCIJA DARIVANJA KRVI

ODRŽANA AKCIJA DARIVANJA KRVI

U organizaciji Odjela za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Odjela za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar danas je u zgradi Vlade HNŽ održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za izabrane dužnosnike, nositelje izvršnih funkcija, savjetnike, državne službenike i namještenike uposlene u tijelima uprave HNŽ.

Predsjednik Vlade HNŽ Denis Lasić, koji se i sam odazvao akciji, u izjavi za medije kazao je kako je namjera Vlade bila dati  doprinos  radu SKB i Odjela za transfuziologiju, budući da su potrebe za krvlju svaki dan sve izraženije, te pomoći onima kojima je krv potrebna. Također je istaknuo kako će se ovakve akcije organizirati i u vremenu pred nama.

Dr. Katica Pavlović iz Odjela transfuziologije Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar kazala  je kako se današnjoj akciji odazvalo 16 osoba, te je zahvalila svim darovateljima, ističući kako su potrebe za krvlju velike, te da su, na žalost, u ljetnom razdoblju još i veće. I ovom prigodom uputila je apel svima, koji to mogu, da se odazovu pozivu na dobrovoljno darivanje krvi, ističući humanost takvoga čina.

Akciji su se, pored predsjednika Lasića, odazvali i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Ramiz Jelovac, te ministri Marinko Petrić i Ilija Cvitanović.