MONITORING TIM VIJEĆA EUROPE U VLADI HNŽ

MONITORING TIM VIJEĆA EUROPE U VLADI HNŽ

Predsjednik Vlade Hercegovačko–neretvanske županije Denis Lasić primio je danas, u dvorani zgrade Vlade HNŽ,  izvjestitelje Odbora za monitoring Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, koji borave u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini od 4. do 7. lipnja 2012. godine. U sastavu izaslanstva bili su:Karine S. Woldseth, članica Parlamenta, Egidijus Vareikis, član Parlamenta, Caroline Ravaud, voditeljica  Monitoring odjela  Parlamentarne skupštine i Mery Ann Hennessey, šefica ureda Vijeća Europe u BiH.

Tema sastanka bili su procesi reforme, odnosno napredak u provođenju preporuka iz prethodnih izvješća Vijeća Europe. Naglasak u razgovoru stavljen je na pitanja iz oblasti obrazovanja, a posebno na pitanje tzv. dvije škole pod istim krovom.

Predsjednik Lasić  istaknuo je opredijeljenost Vlade da, u okviru svoje nadležnosti, predano radi na ispunjavanju preuzetih obveza, koje su obveza svih članica VE. Govoreći o stanju u obrazovanju u HNŽ, kazao je, kako ovaj proces,  treba promatrati kroz prizmu ukupnih prilika u Županiji, ističući kako je na tom putu učinjen značajan iskorak, te da postoji volja da se pozitivni procesi i nastave. U tom kontekstu valja promatrati i problematiku dvoje škole pod jednim krovom, zaključio je Lasić.