MINISTRI ZAGORČIĆ I HADŽIHUSEJNOVIĆ U JABLANICI

MINISTRI ZAGORČIĆ I HADŽIHUSEJNOVIĆ U JABLANICI

Ministar gospodarstva HNŽ, Amer Zagorčić i ministar financija HNŽ, Samir Hadžihusejnović boravili su danas u Jablanici, te posjetili tvrtku Bio Brend d.o.o. Jablanica.
 „Bio Brend je tvrtka koja datira od 2006. godine i koja je implementirala integrirani sustav upravljanja kvalitetom, sigurnosti hrane i okolišem. Posjedujemo internacionalne certifikate, a bavimo se isključivo preradom voća u ljekovite sirupe“ kazala je direktorica Milada Zahirović.
Inače tvrtka Bio Brend Jablanica već je na tržište BiH plasirala proizvod Cardofit koji predstavlja spoj znanosti, tehnologije i vjekovnih narodnih recepata koji snažno utječu na sprječavanje i liječenje bolesti kardiovaskularnog sustava, stanja nakon infarkta miokarda i moždanog udara, probleme s cirkulacijom, metaboličkog sindroma, šećerne bolesti, karcinoma, upala i alergija, kao i na demenciju, Parkinskonovu bolest i aterosklerozu.
Govoreći o budućim planovima vlasnik tvrtke Bio Brend d.o.o. Jablanica, Munever Zahirović kazao je kako je u okviru planova razvoja zacrtani cilj u vrlo skorom vremenu biti prisutan i prepoznatljiv ne samo u BiH nego i u državama okruženja i šire.
O namjerama proširenja proizvodnih kapaciteta kao i povećanja broja uposlenih govori i činjenica da je vlasnik već kupio pogone bivše Unisove tvornice kliznih ležajeva u Jablanici gdje će uskoro preseliti cjelokupnu proizvodnju što je preduvjet za otvaranje novih radnih mjesta.
„Bez stvaranja nove vrijednosti, bez novih proizvodnih pogona i bez otvaranja novih radnih mjesta nema šansi za naš gospodarski oporavak“, kazao je ministar gospodarstva Amer Zagorčić, te dodao „opredijeljenost ove Vlade je zacrtana od samog preuzimanja dužnosti, a to je biti potpora investitorima koji žele svoje ideje i svoj kapital pretočiti u konkretne projekte.“
„U ovoj dosta složenoj gospodarskoj situaciji, raduje svaka investicija. Ljudima koji nemaju straha od krize, kojoj smo svjedoci, nego krizu vide kao šansu za snažniji razvitak, treba naša svekolika potpora. Zato smo danas ovdje, da u svoje osobno ime ali i u ime Vlade naše Županije, pozdravimo napore ovih ljudi, te ih ohrabrimo da će u resornim ministarstvima, ali i u Vladi u cijelosti, imati partnere koji će predano raditi na tome da zakonski okvir, koji se odnosi na gospodarstvo, uređuje na način koji će biti od pomoći, a ne prepreka svim investitorima“, kazao je nakon posjeta ministar Hadžihusejnović.