LASIĆ SA ZAMJENICOM ŠEFA MISIJE OESS-a

LASIĆ SA ZAMJENICOM ŠEFA MISIJE OESS-a

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić primio je danas u svom uredu novoimenovanu zamjenicu šefa Misije OESS-a Ninu Suomalainen sa suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o ukupnim prilikama u HNŽ,  a posebno o stanju u obrazovanju i aktualnoj problematici tzv. dvije škole od jednim krovom.

Predsjednik Lasić, čestitajući novoimenovanoj zamjenici Suomalainen, ukratko je govorio o radu Vlade od imenovanja do danas, poteškoćama s kojima se susreće, kao i planovima i ciljevima Vlade u narednom razdoblju. Govoreći o stanju u obrazovanju u HNŽ predsjednik Lasić, kazao je kako, razumije interes OESS-a za ovu temu, ali da ovo pitanje treba promatrati u okviru ukupnih odnosa i prilika u Županiji. Istaknuo je, također, kako su u oblasti obrazovanja učinjeni značajni iskoraci, te da postoji volja da se pozitivni procesi nastave i pri rješavanju preostalih otvorenih pitanja iz ove oblasti.

Na kraju sastanka, predsjednik Lasić i zamjenica Suomalainen istaknuli su dosadašnju dobru suradnju, te iskazali spremnost da se, u vremenu pred nama, suradnja još više unaprijedi.