LASIĆ POKROVITELJ HERCEGOVAČKE VEČERI U BERLINU

LASIĆ POKROVITELJ HERCEGOVAČKE VEČERI U BERLINU

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić, kao pokrovitelj, sudjelovao je na kulturno-glazbenoj prezentaciji Hercegovačko-neretvanske županije koja se proteklog vikenda održala u Berlinu.

„Netko za korom kruha, a netko bježeći od torture tadašnjeg komunističkog režima došli ste ovdje vjerujući kako ćete se  vrlo skoro vratiti svojim obiteljima u svoj rodni kraj. Ali život je ispisao drukčiju priču. Mnogi od vas već desetljećima grade svoj život ovdje u Berlinu u Njemačkoj, ovdje su vaša djeca, ovdje su djeca vaše djece. Ipak, iako ste desetljećima ovdje, niste zaboravili kraj iz kojeg ste krenuli i zato ova okupljanja imaju višestruki značaj“, kazao je obraćajući se tom prigodom okupljenima predsjednik Lasić.

Posjet Berlinu predsjednik Lasić iskoristio je za susret sa zastupnikom u njemačkom Parlamentu Josipom Juratovićem, kojega je upoznao s ukupnim prilikama u Bosni i Hercegovini i Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Istaknuo je vrlo konstruktivnu ulogu Njemačke u rješavanju različitih pitanja u BiH, ali i potrebu daljeg zauzimanja Njemačke, kao osvjedočenog prijatelja naše zemlje, kako bi se, u budućim neminovnim ustavnim promjenama u BiH, na pravedan način riješilo pitanje položaja i prava  svih njenih naroda i građana.

Inače, hercegovačkoj večeri, pored predsjednika Lasića, sudjelovao je i direktor Turističke zajednice HNŽ Andrija Krešić, koji je boravak u Berlinu iskoristio za promociju turističkih sadržaja i potencijala Hercegovačko-neretvanske županije.