Županijski stožer civilne zaštite: PREVENCIJA POŽARA

Županijski stožer civilne zaštite: PREVENCIJA POŽARA

Županijski stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije održao je danas u zgradi Vlade sjednicu na kojoj je razmatrao niz aktualnih tema iz mjerodavnosti stožera s posebnim osvrtom na informaciju o dosad učinjenom kao i obvezama i zadaćama koje treba činiti kako bi se za područje naše Županije, a zbog iznimno visokih temperatura, provele sve potrebne preventivne radnje koje će doprinijeti smanjenju mogućnosti pojave požara.
U tom cilju, upućen je apel svim građanima da učine maksimalne napore i pojačaju mjere opreza kako bi se umanjile mogućnosti požara na otvorenom prostoru, do kojih vrlo često dolazi nepažnjom ili nesavjesnim ponašanjem.
Stožer je usvojio prijedlog Odluke o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ za 2012. godinu za Upravu za civilnu zaštitu i vatrogastvo s pozicije „Transfer za Županijski stožer civilne zaštite“.
Također, Stožer je pozitivnim ocijenio Izvješće o procijenjenim štetama od poplava, požara i olujnog nevremena – tuče na području HNŽ za 2011. godinu koje je izradilo županijsko povjerenstvo za procjenu šteta, kao i informaciju o poduzetim aktivnostima iz mjerodavnosti Ministarstva prometa i veza za vrijeme prirodne nesreće uslijed obilnih snježnih padalina u HNŽ.
U izjavi za medije nakon održane sjednice, zapovjednik Stožera, Samir Hadžihusejnović kazao je: „Sav napor kojeg čini Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo naše Županije kao i sav napor kojeg čine ljudi u općinskim Civilnim zaštitama bit će uzaludan i teško će spriječiti izbijanje požara ukoliko svatko od nas u ovim vrelim danima ne bude dao svoj doprinos i pažljivim ponašanjem u prirodi, mogućnost od izbijanja požara, sveo na minimum.“
 „Zbog velikih vrućina u našoj Županiji, a kako bismo mogućnost izbijanja požara sveli na minimum, u ovih par mjeseci, svatko od nas mora biti dio Civilne zaštite“, zaključio je Hadžihusejnović.