PREMIJER HERCEG NA SVEČANOJ SJEDNICI U POVODU DANA OPĆINE ČAPLJINA

PREMIJER HERCEG NA SVEČANOJ SJEDNICI U POVODU DANA OPĆINE ČAPLJINA

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona učestvovao je danas u programu svečanoga obilježavanja Dana općine Čapljina.

Čestitajući u lično i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Dan općine građanima Čapljine, a katoličkim vjernicima i praznik sv. Franje, premijer Herceg, u obraćanju prisutnima, na poseban način osvrnuo se na činjenicu kako je Čapljina po mnogim parametrima jedno od bitnijih središta, ne samo našeg kantona, nego i šire.

„Čapljina je općina koja svoj razvoj temelji na bogatoj historiji, prirodnoj i kulturološkoj baštini, a posebno na iznimno radišnim ljudima koji ne kukaju, nego tu baštinu žele očuvati, te staviti u funkciju razvoja cijele općine za dobrobit djece i unuka. Te vrijednosti ćemo zasigurno i mi znati promicati, zagovarati i primjenjivati u radu naše Vlade“, rekao je premijer Herceg. 

Govoreći o aktuelnom stanju istaknuo je kako finansijska i politička situacija nisu dobre.

„Ona od svih nas, na svim nivoima, bez ikakvih demagoških floskula, zahtjeva uistinu predani rad i odgovornost prema onima koji su nas birali, odgovornost prema javnom dobru, odgovornost prema svemu onomu što je dio našega razvoja. Međugeneracijska  solidarnost, održivi razvoj i socijalna osjetljivost, briga za one koji su potrebiti, briga za djecu, stvaranje uslova za jedan održivi razvoj definitivno trebaju biti vizija naših općina i Kantona u cjelini“, istaknuo je premijer Herceg.

 „Vlada HNK će sigurno pokazati razumijevanje prema jedinicama lokalne samouprave i u njoj ćete imati sigurnog i pouzdanog partnera, naravno, u okviru naših mogućnosti i nadležnosti“, zaključio je premijer Herceg.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su i ministri u Vladi HNK: Donko Jović,  Oliver Soldo, Slađan Bevanda i Stjepan Krasić.