ODRŽANA ŠESTA ''VEČER HERCEGOVINE U POSAVINI''

ODRŽANA ŠESTA ''VEČER HERCEGOVINE U POSAVINI''

U organizaciji Vlada Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegbosanskog kantona u Orašju je održana šesta  „Večer Hercegovine u Posavini“.

Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona,  istaknuo je kako se organiziranjem te tradicionalne večeri širi prijateljstvo između Posavine i Hercegovine.

''Posavska večer u Mostaru, u sklopu Međunarodnoga sajma privrede i Večer Hercegovine  ovdje u Posavini u vrijeme ''Dana hrvatskog filma'', su sretanja dragih prijatelja i mnoštva ljudi iz različnih područja djelovanja, koji uživaju u programima koji nude obilje tradicionalnih vrijednosti i promoviraju običaje koje želimo spasiti od zaborava, a sve to združeno čini duh našega, hrvatskog, naroda. Ovo je i nova prilika za viđenje naših preduzetnika i privrednika i za razmjenu poslovnih iskustava i ideja, koje, na sreću, često rezultiraju konkretnim zajedničkim projektima i napretku u mnogim našim zajednicama, pa neka tako bude i večeras'', zaključio je premijer Herceg.

Posavskoj večeri bio je prisutan veći broj gostiju iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života, te ponajviše privrednika iz Hercegovine, Posavine, Središnje Bosne, Distrikta Brčko, Tuzlanske županije, Republike Srpske i Republike Hrvatske.

U vrijeme boravka u Posavskom Kantonu, premijer Herceg je bio prisutan i na svečanom otvorenju već tradicionalnog filmskog festivala ''Dani hrvatskog filma'' u Orašju, koji se održava pod visokim pokroviteljstvom  dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a supokroviteljica manifestacije je Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske.