LASIĆ SA ZAMJENICOM ŠEFA MISIJE OSCE-a

LASIĆ SA ZAMJENICOM ŠEFA MISIJE OSCE-a

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Denis Lasić primio je danas u svom uredu novoimenovanu zamjenicu šefa Misije OSCE-a Ninu Suomalainen sa saradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o ukupnim prilikama u HNK,  a posebno o stanju u obrazovanju i aktuelnoj problematici tzv. dvije škole od jednim krovom.

Predsjednik Lasić, čestitajući novoimenovanoj zamjenici Suomalainen, ukratko je govorio o radu Vlade od imenovanja do danas, poteškoćama s kojima se susreće, kao i planovima i ciljevima Vlade u narednom razdoblju. Govoreći o stanju u obrazovanju u HNK premijer Lasić, rekao je kako, razumije interes OSCE-a za ovu temu, ali da ovo pitanje treba promatrati u okviru ukupnih odnosa i prilika u Kantonu. Istaknuo je, također, kako su u oblasti obrazovanja učinjeni značajni iskoraci, te da postoji volja da se pozitivni procesi nastave i pri rješavanju preostalih otvorenih pitanja iz ove oblasti.

Na kraju sastanka, premijer Lasić i zamjenica Suomalainen istaknuli su dosadašnju dobru saradnju, te iskazali spremnost da se, u vremenu pred nama, saradnja još više unaprijedi.